Tijdelijke tentoonstellingen

FIEP FIEP HOERA! – de natuur van Fiep Westendorp
100 jaar Fiep Westendorp. Dat viert Kasteel Groeneveld met een tentoonstelling voor jong en oud. Juist het werk waar Fiep Westendorp de natuur laat spreken, heeft een plek in deze expositie.
Met natuurlijk avonturen en spellen op zolder: vis met de vissertjes, ga afvalscheiden met Floddertje en kampeer met Pim en Pom. Maar ook: originelen en giclées van bekend en minder bekend werk, geïllustreerd met voorwerpen waar Fiep Westendorp zich door liet inspireren. Wilt u zich aanmelden voor één van de vele activiteiten rondom deze tentoonstelling? Dat kan via deze link.

Fiep

10 april 2018 t/m 1 juli 2018
Elganan Jelsma & Rob Schultheiss  – Oase van vrijheid

Het is van alle tijden dat beeldend kunstenaars, schrijvers, musici en vrij-denkers zich voor een bepaalde tijd terug trekken uit de bewoonde wereld. Kasteel Groeneveld leende zich daar goed voor. De Hilversumse kunstenaars Elganan Jelsma en Rob Schultheiss zijn de komende maanden met hun werk aanwezig op Groeneveld.

 

Elganan4 Elganan6

 

14 april t/m 26 juni 2018
Tentoonstelling van de Nederlandse Vereniging van Zeeschilders

Zeeschilders

Edith Madou

10 april 2018 t/m 24 juni 2018
Figuratief werk van schilder Paul Ovink

Paul Orvink 

In deze (verkoop)tentoonstelling worden zijn acryl schilderijen gepresenteerd uit de periode 2006 tot heden. In zijn doeken vertelt Ovink een verhaal, een heel persoonlijk verhaal op een geheel eigen manier.

Doorlopende tentoonstellingen

Xylotheek in de linnenkamer

De Xylotheek van Schlümbach is een bijzondere houtverzameling in boekvorm uit 1790. Xylon is het Griekse woord voor hout. Elk ‘boek’ is gemaakt van een houtsoort. Koning Lodewijk Napoleon gaf deze collectie in 1809 aan de universiteit van Leiden. Sinds 1980 is de Xylotheek te zien in het kasteel, in een speciale klimaatkast.

Xylotheek (9)

 

 

 

 

Kasteel Groeneveld | Groeneveld 2 | 3744 ML Baarn | T 035 5420446 | F 035 5421819 | groeneveld@staatsbosbeheer.nl
X