Speurtochten


Speurtocht Kasteel Groeneveld
Met de speurtocht Kasteel Groeneveld ontdek je alle hoeken en gaten van het kasteel en leer je veel over de leefwijze van de  vroegere bewoners van het kasteel. Zoek de silhouetten die je het verhaal van Kasteel Groeneveld vertellen. Deze speurtocht is gratis verkrijgbaar bij de balie.


Familiespeurtocht Ben de Boomwachter
Ben de Boomwachter zorgt voor de bomen in het park en de historische boomboeken in het huis. Uit het BEN-boek (een reuze-boomboek) zijn de materialen verdwenen die Ben gebruikt om de bomen te verzorgen. Leuke zoektocht door het park. Op elke plek is een opdracht voor de kinderen en een leuk weetje of achtergrondinformatie voor volwassenen. De objecten kunnen ook gezocht worden met behulp van GPS-coördinaten. Na afloop krijgen de kinderen een medaille. Het boekje bij deze wandeling kost € 2,– en kan bij de balie aangeschaft worden.


Speurtocht Speuren in het Fiep-bos
Van het gebaande pad af en het bos in! Op zoek naar de bosdieren van Fiep. Met vragen kom je heel veel te weten over deze dieren; waar en hoe ze slapen en wat ze eten. Welke geluid maakt bijvoorbeeld de muis of de egel en wat doen deze dieren de hele dag? Kortom, lekker door de bosjes struinen.
De speurtocht is gratis en geschikt voor kinderen van 2-5 jaar.

 

 

Kasteel Groeneveld | Groeneveld 2 | 3744 ML Baarn | T 035 5420446 | F 035 5421819 | groeneveld@staatsbosbeheer.nl
X