QUEST – installatie van Corine van der Werf

0 reacties

Over zichtbare en onzichtbare transformaties in ons mensenleven.

Van 3 tot 30 december is de installatie QUEST van Corine van der Werf te zien en te beleven in Het Atelier van Kasteel Groeneveld. De kunstenares zal zelf regelmatig aanwezig zijn en de installatie verder vormgeven.

De natuur en haar cycli in en om ons heen en speelt een belangrijke rol in de schilderijen, installaties en foto’s van Corine. Papier is een favoriet materiaal, een metafoor voor de vergankelijkheid en recyclebaarheid, de kracht en kwetsbaarheid van het bestaan.

Corine van der Werf: ‘De natuur ervaar ik als een spiegel en een onlosmakelijk onderdeel van mijzelf en tegelijkertijd neem ik de natuur als buiten mijzelf waar. Als ik verantwoordelijk ben voor mijzelf ben ik dat ook voor de natuur. Dat wil ik graag overbrengen met mijn werk. Want wie wil nu niet goed voor zichzelf zorgen?’

In Quest wordt de toeschouwer uitgenodigd hierover na te denken. Corine bouwt tijdens de expositie aan een kunstwerk dat door uitwisseling met bezoekers en door verwerking van hun vondsten ontstaat.

Wilt u ook meewerken aan dit kunstwerk? Neem iets uit de natuur wat u mooi vindt. (niet te groot, max A4- formaat) Laat het achter  bij de balie. Als u uw e-mailadres toevoegt, krijgt u een bericht met een foto van het eindresultaat. En ‘natuurlijk’ gaat het dan niet over mooi of lelijk, waardevol of waardeloos, maar over een gezamenlijke schepping!